WANNEER STOPT MIETJESCULTUUR IN GEVANGENISSEN ?

Doe eens normaal jong ! Dat is de reactie die je voor 90% krijgt als je durft te beweren dat gedetineerden verwend worden op materieel vlak… binnen de muren slaan ze je er een blauw oog voor !

Rechters sturen 11 gevangenen naar huis omdat ze niet kunnen douchen of wandelen, door de staking !  OH HOE ERG ! Nooit gehoord van u te wassen aan de lavabo ? Toen ik in 50 geboren werd, waren er geen douches. Nooit gehoord van turnoefeningen op cel, en de ramen open zetten. Neen ze liggen liever lui in bed, met de gordijnen toe. ZO IS HET ECHTE LEVEN IN DE BAK !!!

Een pampercultuur. Ja de vakbonden gaan die cultuur van luiheid dan nog bewieroken. ‘Mensonwaardig’ noemen ze dit. Neen mensen het draait niet om meer (1001 mogelijkheden)kantine producten, om meer verwennerij ! Dat hebben ze echt niet nodig ! En juist dit speelt de media uit in haar berichtgeving.. Oh die sukkelaars!! Welnu zo zal er nooit een mentaliteitsverandering komen bij de bevolking. De mensen gunnen hen geen verwennerij, ‘GEEN HOTEL’, en ik ook niet, minstens niet op materieel vlak. Niet meer snoep, maar bejegening, warmte, correcte en strikte behandeling, is de oplossing. Harde training, een positieve flow aankweken, warmte geven, klaar staan om hen dag en nacht mentaal op te vangen. Hun mens-ontwaarding tegengaan, hun zelfbeschikkingsrecht maximaal organiseren. Dat allemaal zijn de echte pijnpunten. Daarmee kan je bij de publieke opinie scoren. Want deze problemen oplossen (aanpakken) draagt er zorg voor dat je herval, radicalisatie, slechter worden (groot bandiet worden) veel gaat minderen. En dat wil de bevolking wel… dat een van de doelen, die nu niet gerealiseerd wordt, wel degelijk beter resultaat geeft.  Straffen moet minstens heropvoeden, en herstellen.. Dan pas zal Jan modaal meer geld willen investeren in een goed detentiebeleid.

Gaan we terug naar de tijd van de Romeinse krijgers, waarop zo vele gedetineerden fier zijn. Neen maar we moeten wel terug naar een verantwoorde manier van zorgaanpak, en dat doen we nu helemaal niet.

De discussie van de stakingen is niet de discussie van een goed detentiebeleid, neen mensen van de vakbond, blijf hier van af. Wij steunen uw staking, omwille van het stakingsrecht, maar blijf ons niet gebruiken, nopens ons leven, om de publieke opinie achter uw kar te spannen.. Dit lukt niet, alvast niet bij mij.

En wat heeft ‘Je suis Charlie’ hier dan mee te maken. Welnu, net als de uitdrukking, Je suis Charlie, wil zeggen, ik sta achter mijn volle vrijheid als creatieveling, en ja dus ik kan en mag dus ook spotten met geloof, durf ik ook te spotten met al mijn collega’s gedetineerden, die zichzelf verheffen tot slachtoffers van bepampering, of gebrek eraan ! Oh wee ! DE DUTSEN !  Het is niet daarom dat het draait ! Het gaat veel dieper, en dat wordt amper beseft !!!