OPNIEUW POLITIEK GEKIBBEL OVER HET HOOFD VAN DE GEVANGENEN

De zevende dag, het groot debat gaat alleen over de 243 geradicaliseerde moslims ! WAT MET DE 10.000 ANDEREN ? OOK IEMANDS KIND VADER ECHTGENOOT ??? EEN TOEKOMSTIG LID VAN DE MAATSCHAPPIJ

 

De politiek spint garen over de miserie van slachtoffers, en ja ook over de daders.

De media waren er de afgelopen dagen overvol van, de dood van de Antwerpse verpleegster, het 41  ongeval van een west-vlaamse autobestuurder-killer, en ja last but not least LUIK !

En telkens weer waren er grote statements, van de politiek, en een groot deel van de maatschappij (zie o a sociale media)  OP DE BRANDSTAPEL ER MEE !!

Dit lijkt heel kort door de bocht, maar het is de essentie van het geheel. Meer en strenger straffen. Maar alle studies bewijzen het omgekeerde. Het is maar door de hand uit te steken, dat we mensen anders kunnen maken (veranderen) en nooit door hen te tergen, hoe erg ook het delict !  Een zorgzame, controlerende hand, en ja dit is een menselijke, kostelijke, maar duurzame weg. Natuurlijk is de sprong niet zomaar gemaakt. Maar wat als alle, criminologen, rechters, advocaten psychologen, deze knop zouden op elkaar afstemmen, en we misschien wat meer haar op de tanden zouden hebben. Een minister die gaat voor een totaalproject van zorg en begeleiding. De tijd is rijp, er ontbreekt alleen  ‘de ontstopper van de fles’  Wordt het KOEN GEENS 2.0 ? Of wachten we op een Ignaas De Visch ? ethisch filosoof.  In ieder geval mijn geduld is op

 

 

Advertisements