KOEN GEENS WERKT NOG MET SCALPEL IPV EEN LASER !!!!

Lieve lezers !

Dit is een noodkreet

Stel je voor dat  morgen hartchirurgie, hersen chirurgie, en ook andere, terug allemaal met de botte bijl zou gebeuren, i.p.v.  de moderne computer en laserinfrastructuur. Maggie de Block, minister van volksgezondheid, schaf alle budget af voor moderne technieken.  Het land is te klein.

Maar eigenlijk gebeurd ditzelfde binnen ons ministerie van justitie, ik kan niet spreken over de organisatie van onze gerechtshoven, maar ik lees ook hier, wat ik lees. Waar ik wel kan over spreken, is de strafuitvoering, meer in het bijzonder de gevangenissen. Sinds 2005, ja 13 jaar al, bestaat een wet (de basiswet) waarin wettelijk wordt vastgelegd, hoe straffen zal gebeuren, om te voldoen aan de door de wetgever gestelde eisen, aan het doel van een straf, met name, vergelding, rehabilitatie, afschrikking, onschadelijkmaking, herstel en compensatie.

Het idee is er, de wet is er, maar de uitvoering loopt ok zo mank.  De minister, hem persoonlijk verwijten we niets, weet wat er hem te doen staat. Maar de uitvoering is een drama, er is geen geld.  Ik zou het durven stellen, er is geen politieke wil. De chirurg trekt naar het oorlogsveld,met paard en kar, maar zonder wapens.

20.000.000.000  Euro, (twintig miljard euro) gaan onze nieuwe vliegtuigen  kosten…waanzinnig… om vrede te brengen, of om krijgertje te spelen.   Lieve lezer de keuze is aan u