K U Leuven, geeft me GROOT GELIJK !!

Uit een stilgezwegen studie van de katholieke universiteit Leuven, blijkt onder meer, wat ik al meer dan drie jaar schrijf. Ons huidig systeem van straffen, (onder meer de opsluiting in gevangenissen, zoals heden ten dage) heeft niet de gewenste effecten. De doelen die men ethisch mag verlangen van straffen, worden in de huidige manier van uitvoeren geenzins gerealiseerd.  Wel integendeel, we veroorzaken door ons huidig gevangenissysteem alleen maar meer schade. En welk mens heeft het recht extra leed (schade) toe te brengen aan een ander mens. We zijn allemaal fout, door het enerzijds toe te laten, en anderzijds niets te ondernemen.

De gevangenen zitten netjes opgesloten achter tralies, en we vergeten als maatschappij alles, het is niet langer onze zorg !

We raden al onze lezers, het verrijkende document te lezen, dat de titel meekreeg, ‘de gevangenisstraf een reflectie.

Het document werd binnen het parlement besproken, en welgeteld één volksvertegenwoordiger, had een vraag erbij. Oh, wat een enthousiasme !!, het betrof Mevr. Annick Lambrecht van de sp.a, van de oppositie natuurlijk. Al de rest zat erbij te slapen. Nu op gevangenisbeleid, gaat men gemakkelijkheidshalve  voor de status quo. Wie durft er trouwens een ‘eerlijk, maar ethisch verantwoorde gevangenisstraf’ uitwerken. Oh arme minister en zijn trawanten.

 

Waar zit ‘groen links’, ‘groen rechts’, waar zijn de ‘christendemocraten’ ???

Waar is de bisschop, de Paus ?

Advertisements