R O O M WITH A VIEUW

U kent ze wel, die romantische Hollywoods films. Sleepless in Seattle, Message in a bottle, Julia Roberts, Meg Ryan..

Wij hebben het fantastische voordeel dit allemaal vanop de eerste rij mee te maken. Wij hebben onze eigen Room, with a view. De view is wat beperkt, en altijd hetzelfde, maar het is inbegrepen in de prijs. Ook de Julia Roberts, en de Meg Ryans lopen hier gratis rond,alleen hebben ze een andere familienaam, en een ander maatje, but who cares ?

Ik voel me soms wel als een voyeur, dit allemaal vanop de eerste rij te mogen meemaken. Den bak, zoals hij is, in het echt. Wie kan deze unieke ervaring vertellen, wie heeft  het meegemaakt ?Niet van horen zeggen maar van zelf aanvoelen. Wat een fantastisch voordeel. Wie zou daar geen moordje voor begaan… zoals een vlieg dood meppen…

Ja, wie wil dit wel ?  Maar wilt u dit wel ? Iemand, eerstens doen wat hij gedaan heeft, en op de tweede plaats hier alles meemaken wat de Meg’s en Julia’s brengen. Op het eerste hoor ik al reageren: ja maar, ze konden andere keuzes maken. Konden ze dat dan wel ? En op het tweede, diezelfde antwoorden, ze weten het op voorhand, dus ze hebben het zelf gezocht. Wie zijn gat verbrand moet op de blaren zitten ! Is dit wel zo ?  Is er al iemand beter geworden van op de blaren te zitten ?  En de verbrande ! en diegene die het hem wenst !