KOEN GEENS RECHTSE MARJONET

Wie bij regelmaat het nieuws volgt, kan alleen maar vaststellen dat er steeds meer en strengere straffen worden uitgesproken. Alles wordt zwaarder bestraft, en Koen Geens, onze minister van Justitie, alleen nog veel erger in de pijplijn zitten heeft. Hoe kan een Christen democraat, een wij-verhaler zich zo verlagen tot strenger strafregimes ! Wetende dat strenger straffen, op de wijze zoals we het nu organiseren geen enkele zin heeft. De maatschappij straft alleen zichzelf nog meer.  Bewijze hiervan zijn talrijke studies (wetenschappelijke) en cijfers (herval/ criminaliteits aantallen)  Dat het anders kan bewijzen maatschappijen zoals Denemarken, Noorwegen, Zweden en ja zelfs Nederland. Mijn grote vraag is dan ook wat gaat er om in het hoofd van Koen Geens, die anders wel een wijs man is. Is de druk van de Antwerpse burgervader dan zo groot, die alleen zijn kiesvee naloopt i.p.v. een groot visionair te zijn, wat hij in theorie best wel aankan. Waar zitten onze grote politiekers met een toekomstvisie, i.p.v. hun eigen kort succes na te lopen. De Noorse maatschappijen staan aan de top van de gelukkigste en veiligste maatschappijen. We zijn er jaloers op, maar we doen er niets aan? Preventie en onze mentaliteit aanpassen zijn de enige oplossingen, maar wie durft dit in deze rechts neo-liberale tijden nog verkondigen. Wie is de witte merel die echt opkomt voor verandering. Jesse Klaver 2.O, in Vlaanderen, wie doet mee ?