‘Een Bernie Sandersken’ of ‘een Saganneken’ doen 

Dat Peter Sagan een billenknijper is, en hiermee zijn jeugdige speelsheid bewees, is voor de meesten al lang geschiedenis… Sommigen zagen het als een aanval op alles wat vrouwelijkheid betrof.  De goegemeente vergaf het Sagan, een goedlachse topsporter – wielrenner, die vol energie zat. In Oostenrijk heeft men ondertussen al te doen gehad met het tegengestelde van Sagan. Hun presidentskandidaat was een 70 plusser, die ook uitblonk van energie. En wat te denken van Bernie Sanders, de concurrent van Hillary Clinton, voor het presidentschap. Nog zo een ” oude kar ” die de wereld wil veranderen… Is dit terug te brengen tot een Saganneken doen, of is er meer aan de hand ? Kan de wereld alleen nog gered worden door oude wijsheid ? Jarenlang was alles wat 60-plus was quantité négligeable. Het was niet passend U als ouderdomsdeken nog te mengen in het politieke – en zelfs in het maatschappelijk debat. Als voorzitter bij de plaatselijke Okra was je nog welkom.. maar daar stopte het. Beseft men uiteindelijk dat men een kapitaal aan kennis heeft opzij gezet ? Of beseffen de ouderen dat er terug, en dringend, meer nood is aan respect voor gezag, voor regels, voor normen en waarden.. Moet het gedaan zijn met deze ik-maatschappij. Moeten we terug allemaal achter die gemeenschapszin staan… Durven we er terug voor uitkomen om te zeggen waar het opstaat.. mekaar wijzen op onze persoonlijke verantwoordelijkheden. Voelen de ouderen zich eindelijk geroepen om te zeggen : nu is het meer dan genoeg geweest ! Er zijn grenzen. Nu moet er actie ondernomen worden op vele terreinen. Onze toekomst – en hiermee ook alle jongeren – komt in gevaar. West-Europa, ondanks zijn culturele rijkdom en erfgoed staat op het spel. Zelfs de 2500 jaar oude Hellenitische democratische visie komt in het gedrang. Onze  laicistische filosofie (mooi Frans leenwoord voor beleving van de godsdienst in de private sfeer) komt onder druk te staan door onze vertwijfelde houding van de politiekers. Er is maar één weg, het Sociaal Radicalisme. Wil je meer weten, stuur ons een berichtje.VWij doen er aan mee en u, come to Bernie, doe een Sagganneke.