Nieuwe potpourri K. Geens op komst naar het parlement 

Binnenkort worden vernieuwingen en uitvoeringsaanpassingen i.v.m.de basiswet 2005/2006 (externe rechts positie) in het Parlement besproken, aldus de Minister van Justitie. We hadden het genoegen een en ander te lezen. Onafgezien van de goede bedoeling van advokaat professor Geens, dienen we hem een buis te geven. Dit is niet echt de grote verandering, wat velen hadden verwacht (De liga van de mensenrechten, diverse studies, eminente praktijkervaren medewerkers). Maar slechts aanmodderen in de marge.

Er is beter beschikbaar.. maar het excuus is BUDGET, neen het excuus is POLITIEKE WIL. België besteed 0,7 % van zijn nationaal budget aan justitie, Europa gemiddeld 2,2 % of 3 x meer. België heeft 105 gevangenen/100.000 inwoners, de Scandinavische landen 60/100.000. België heeft 62% recidive (herval ), Scandinavische landen hebben meer dan de helft minder. 

Wat is dan het budgettair probleem? Wat is de winst voor de maatschappij bij minder delicten? Materiële en sociale (morele, psychologische, schrik ) schade.. Wat zou men dit niet kunnen verminderen door meer te investeren en het aantal gevangenen doen dalen van 105 naar 60. Dit wil zeggen: 4.000 gevangenen minder, of een besparing van 200.000.000 euro’s per jaar ..  Zonder te berekenen wat het maatschappelijk effect in +/- zou zijn. 

En, WHAT’ S THE PROBLEM ?

Contacteer ons voor een + oplossing voor alles. 

Bakken worden Banken!