Kanker, roken en stoned in den bak 

De overheid is er in geslaagd ( en terecht), om in privé plaatsen (met een publieke functie weliswaar) zoals café’s en resto’s het roken te verbieden, maar lukt er niet in dit in haar eigen openbare – staatsinstellingen te realiseren… In de gevangenissen is iedereen nog verplicht te roken, ttz. minstens mee te roken..
Ok, volledigheidshalve, er is een zekere structuur, maar ik kan persoonlijk getuigen regelmatig stoned op mijn bed te liggen door de wiet-dampen die mijn cel binnenkomen. Ik kan getuigen dat plaatsen, die voorbehouden zijn voor niet-rokers, continue gebruikt worden door rokenden. Afgezonderde plaatsen, voorbehouden voor rokers, staan de deuren wagenwijd open.. De rondjes op de wandeling, een mist – cirkel vormen van smoke…  Zoek dan maar een rookvrij moment.. En bovenop alles, alle cellen zijn continue in verbinding met mekaar, via spleten en opendeur systemen.

Wanneer worden alle openbare plaatsen echt rookvrij ? En ja, VAKBONDEN, ook het personeel wordt steeds opnieuw blootgesteld aan rook. Wat met hun gezondheid?