Mijn nieuwjaarsbrief..

We herinneren het ons allemaal, het schrijven van onze nieuwjaarswensen. Aan ouders, grootouders, meter en peter. Het was een hele bedoening en hield vele kinderen weken bezig. De grote dag afwachten, het zenuwachtig voorlezen en dan dat peperkoeken hartje. Onwezenlijk mooie momenten.

Mijn eindejaarswensen gaan over “De kleine goedheid”. Deze dagen hebben we er allemaal de mond van vol, dat mag niet, dat kan niet, en ze zouden het zo moeten doen,… Maar wat doen we zelf? Hebben we niet “zoveel” zelf in handen? Kunnen we zelf niet die steen aan het rollen brengen die alles verandert?

Ik droomde onlangs van een ‘supergeloof’, een allesomvattend geloof, zonder godsdienst, zonder god. Maar een geloof van, voor en door iedereen die zich mens noemt. Met maar één gemeenschappelijke waarde: mens zijn voor de medemens. Op alle vlakken. U zelf alleen maar geven, zonder iets terug te vragen. U zelf gelukkig maken door geluk te brengen. Kleine dingen met grote gevolgen. Geloven in wat echt diepmenselijk goed is voor iedereen. Wij pogen ons steentje bij te dragen, door tijd en energie te stoppen door het vechten voor een beter detentiebeleid. Een beleid dat aangepast is aan de maatschappij van 2016 met normen en waarden van anno 2016.

Schrijf ook eens een brief naar een gevangene. Het kan via post (Port to Hell-O, p/a Marnic De Munck, Nieuwe Wandeling 89, 9000 Gent) of op ons mailadres porttohello@gmail.com

En: altijd welkom in Hotel Prison! Stuur een kopie van je identiteitskaart op, we doen een aanvraag en je kan langs komen. Bezoek is hartverwarmend binnen deze koude muren 🙂

Fijne feestdagen!