Guido en zoon terug naar school

September is de schoolmaand bij uitstek. Bijna ieder van ons heeft iets met school te doen in die periode, hetzij als leerling, ouder, leerkracht of gewoon als weggebruiker, we moeten dan wat voorzichtiger zijn in de centra. Ook de gevangenissen starten volop met cursussen allerlei voor gedetineerden. Onze Guido is één van hen. Het is niet enkel voor hem een stressmoment (na 21 jaar terug op de schoolbanken). Ook zijn zoon wisselt de lagere school voor het middelbaar, een grote stap. Het is niet de vader die de zoon moed inspreekt maar net andersom, of hoe tijden veranderen… Guido wordt loodgieter, tenminste, dat is de bedoeling. Heel wat soorten van lessen, van basiscursussen tot professionele begeleiding staan hem te wachten. Hij is fier te kunnen bewijzen aan zijn vriendin en familie dat hij heel wat meer in zijn mars heeft dan alleen maar bajesklant te zijn. Guido heeft echt de knop omgedraaid en wil met zijn leven iets positief doen. Enerzijds heeft hij veel nagedacht de laatste tijd, hij kreeg ook veel positieve impulsen, ondermeer via geloof, maar het beste wat hem overkomen is en gedreven heeft is de liefde.

De warmte, de geborgenheid, de erkenning en waardering, allemaal zit het vervat in dat ene woord, zo belangrijk is liefde. Guido en zoon, succes met de studies en laat ons iets weten!

De redactie