AVONDROOD WORDT VERMOORD

We genieten er allemaal wel eens van, als een schilderij van Hopper, die avondluchten. Als er ‘s anderendaags wat wind staat te wachten, of wat flauwe regen. Het einde van een mooie dag, het einde van een leven. Ja zo zou het hoeven te zijn , maar dit is het helemaal niet in de bak, en alvast niet in Gent, beter gekend onder de scheldnaam, de nieuwe wandelinge, ofte de duuze.

Je zou enig respect, enig begrip verwachten voor mensen met hogere leeftijd, maar dit is helemaal niet zo. Geen enkele regel wordt aangepast, ja zelfs, de slechtste jobs worden voorbehouden voor ouderen, met geen enkele rekenschap voor de fysieke beperkingen. Zelf steen en been klagen bij de vakbond, maar niet eens het empathisch gevoel dat ouderen van 67+ (na pensioengerechtigde leeftijd) bepaalde dingen niet meer aankunnen.  Ge moet dan maar nie werken !

Zelfs de strijd om aangepaste gezonde voeding bij diabetici, kan je niet winnen. Ontspanning, is er wel wat, maar allemaal gericht op jonge mensen.

Zo, en veel meer gaat men te werk, wat aanleiding geeft tot ontmoediging. Tirez votre plan, ofte ook wel voor mij, ‘vadermoord’, respectloos.

Wie geen respect kan opbrengen voor het gepresteerde, noem ik zelfingenomen.

En dit Mr Geens, onder het motto, je krijgt een normale bejegening, als iedereen. Schame on you !