KOEN GEENS PERSOONLIJK VERANTWOORDELIJK VOOR DRIE DODEN LUIK

Juridisch zal onze minister wel gelijk hebben, neen alles is ‘wettelijk’ mooi toegedekt. Geen verwijten. Maar hoe ben je als mens wanneer  je schuil gaat achter deze slogan. Volgens de krant het Laatste nieuws van vandaag zaten verschillende hiaten in het parcours van bewuste dader.. Maar telkenmale, en dit niet alleen in dit geval, maar in alle gevallen wordt amper iets gedaan met de gedetineerden. De media, de politiek, ze stellen vast wat er gebeurd, ze roepen om het meest, maar ze doen niet wat ze moeten doen. Ja vlug wat noodmaatregelen, onder het motto, nog meer put, dus nog meer haat… Maar geen structurele oplossingen. Universiteiten brengen allerlei studies, een gezond mens met praktijkervaring weet wel de klepel hangen, en vele PSD-ers (psychologen van justitie) weten wel wat anders moet… MAAR ER KOMT MAAR GEEN BUDGET  Ja Koen Geens je kan niet naast je verpletterende verantwoordelijkheid kijken als mens, je kan het je als mens ethisch niet langer meer veroorloven, niet te reageren. Het is amper van dit weekend geleden dat we onder ‘ik kom in opstand’ een titel schreven over een man met 41 veroordelingen in W Vlaanderen, en waar de familie boos (en terecht) met het hoofd schudde, voor al dat leed dat veroorzaakt werd. Opnieuw is onnodig leed gebeurd !!!ditmaal in Luik.

En ik noem paard en kar, ja de minister is verantwoordelijk.

Weet je, ik kamp met zware mentale stress, ik zag de ‘psychiater in drie jaar tijd, drie maal drie minuten, waarvan de dr. telkens één min. spendeerde aan het zeggen van Mr. De Munck, ik heb maar drie minuten, heb je pillen nodig, kan ik u daarmee helpen…

Meer tijd, meer zorg is er niet in den bak. Neen niet meer bak, maar meer zorg is er nodig, en daarvoor meer geld, of efficiënter geld)

Ik walg van die valse profeten, zoals Mevr.  Carina Van Cauter van open VLD, die alleen nog maar meer ‘put’ willen organiseren, ik hoop dat ze het ook voor haar eigen familie voorziet, want ze zijn ook niet vies van een zwartje te doen, en dan maar roepen in het parlement.  Schame on you !!! (hoe is dat spreekwoord, van in eigen boezem te kijken).

Neen ik praat de daad helemaal niet goed, dit is over erg. Maar nog erger is dat onze wijze van handelen (met name niet reageren, of verkeerd reageren) het alleen nog maar erger maakt. GEVANGENEN   WIE OOK   VERDIENEN NIET MEER STRAF    MAAR ANDERE STRAF     EEN STRAFFE AANPAK VAN STERK GEINDIVIDUALISEERDE ZORG EN BEGELEIDING    EN ALLEEN DAT IS GOED VOOR DE MAATSCHAPPIJ ZELF  OM DEZE EN GENE ZAKEN MAXIMAAL TE VOORKOMEN

OF KIEZEN WE VOOR HET RADICALE:  ALLEMAAL DE KOP AF    IS DEZE KEUZE VOOR BESCHAAFDE MENSEN DE KEUZE!!!

 

NEEN NEEN NEEN         ZORG    ZORG    ZORG    EN MEER ZORG

DAT ALLEEN IS DE OPLOSSING

MARC DEN DODO

 

Advertisements