IK H E B EEN NIEUWE LAVABO

Net één jaar lang heb ik erop gewacht. De vervanging van mijn 65-jaar oude, versleten lavabo. Je weet wel zo vol spleten (barsten),waarin de champignons  ( paddestoelen ) welig tieren, en de kraan niet meer geeft dan wat druppels kalkwater. Maar Mevr. Nancy heeft het voor mij geregeld, ze kon het na herhaalde verzoeken, ook niet meer aanzien. Mijn schrijfmeertje stond al een tijdje op stil, maar nu loopt alles terug normaal. Ik kreeg er zelfs migraine van de eerste dag, zo schitterde het witte porselein in mijn ogen. En samen met het heerlijk stromend water, is ook mijn kraan terug gaan lopen.  Ik kon opnieuw schrijven over hoe triestig ik zo vele dingen vind. MAAR, en daar komt dan ook wel de grote verrassing ! Ik heb zo het gevoel dat er iets aan het veranderen is. Samen met de nieuwe lavabo, is er ook een nieuwe wind aangekomen. Neen hoor, geen storm, maar een zacht briesje. Maar het brengt verkoeling in deze oververhitte situatie. Ik heb zo het gevoel dat er uiteindelijk iets ‘ernstiger’ omgegaan wordt met vele scheefgetrokken situaties. Neen hoor, het is nog niet de hemel op aarde. Maar er zijn signalen. Een voorbeeld onder meer is het einde van de dagdagelijkse wandelingen. Waar men tot over enkele maanden dagdagelijks stond te zwaaien met tuchtstraffen, heeft men ingezien, dat iets onlogisch was, iets niet klopte. Er worden al enkele maanden geen tuchtrapporten meer uitgeschreven, of heeft men uiteindelijk ingezien dat de eigen organisatie meestal zelf fout was aan dit mank lopende  systeem. Of ook een vakbondsactie, het bracht teveel werk mee.. Heeft de vakbond dan wel degelijk een pedagogisch project, ik kan het me niet voorstellen, beter dan ‘een wijze directeur’

Whatever ? er is een nieuwe wind, of begint de discipline Koen Geens te werken, wel wat laat, maar zoals altijd beter laat dan nooit, en vergeet ook niet één zwaluw maakt de lente niet, er zijn nog te veel vriesganzen

Bedankt voor de nieuwe LAVABO

Advertisements