De langste dag F.T. (France Tour) 

We komen vandaag aan in Limoges. 46 jaar geleden, in 1970 won Eddy Merckx hier de openingstijdrit. In de laatste passage hier ( 2009 ) was het de CAV, die de sprint en de ritzege op zijn naam schreef, één van de zovele uit een lange reeks, uit zijn mooie carrière.
Als je het vanuit Gent bekijkt ligt Limoges centraal gelegen ( richting zuiden ) in Frankrijk. Gent – Parijs – Limoges, één pijlrechte lijn. Morgen gaan we dan ook een eerste maal ernstig klimmen, hoe kan het anders in het Centraal Massief, om daarna snel af te zakken naar de Pyreneeën, en richting Spanje.

De eerste rustdag wordt Andorra, maar we rijden nog 1175 km voor het zover is, met vandaag de langste etappe 235 km. Op dit ogenblik werden er al 210 van gereden, en blijft er nog 25 km te rijden… Het einde is wat steil.. het wordt dus vermoedelijk een puncher.. een krachtpatser die de bloemen in ontvangst zal nemen, en daar bovenop de ere-dames-zoenen..  Wedden Van Avermaet ? of toch Sagan ?..;; U weet het al… ik vertel het U straks. Een rassprinter, het Duitse jeugdige geweld, Marcel Kittel.. Nipt maar overtuigend. Op naar de bergen, morgen, à demain, et vive le vélo.
Marc Den Dodo