3 mooie winnaars / miswijn 

Cav, Peter, Cav.
Keizer Peter ( Sagan ) en Marc ( 2 x ) Cavendish waren respectievelijk de mooie winnaars in deze Tour. Dacht ook jij reeds hoe belangrijk la douce France voor ons landje is… We zijn er allemaal mee groot geworden, de Tour, we hebben allemaal onze eigen legendes. Maar dit jaar kregen we er nog een voetbaltornooi bovenop !
Frankrijk maanden aan de top, en dan gaan we ook nog eens een ‘indian summer’ vieren, vakantie in den Ardèche, wie kent het niet ? 

En nog zo een monument, gisteren op dag 3, waren we in de Loire streek, de kastelenstreek bij uitstek. Wie kent ze niet ? En dan nog zo een monument waar we allemaal nog van dromen, le rosé d’Anjou, zo een lekker rosé wijntje, fris gedronken op een zonovergoten terras… en weet je, die rosé d’Anjou, is ook bekend als miswijn, welke jongen droomde er ooit niet van om de fles van Mr. Pastoor leeg te drinken.. Zie je vanwaar de spreuk komt, de koers is van ons ? .. La douce France is ook van ons. Vive la France ! Vive le vélo ! A demain.
Marc Den Dodo