God is van zijn troon gevallen 

Het is niet langer meer koning voetbal.. Ze hadden de laatste jaren een Goddelijk statuut gekregen: de Edens, de Kevins, de Kompanys. Als ze spraken stond de wereld stil, hun winden waren erger dan een orkaan. En wind werd er gemaakt, de bal was er strak door opgeblazen.. maar het is ontploft in ons gezicht.
Voetbal , de zin van het leven, zo kon je het wel stellen voor zeker 3 op de 10 Belgen, nog altijd een flinke minderheid… maar wat gaat er nu geworden van al die doellozen, worden ze nu aanhanger van de Koran ? Want eerst ik, en dan pas de rest !

Weet je, ik ga voor Jan Mulder als nieuwe coach, als de wijsheid dan toch voorbehouden is aan de geschiedenis, dan maar voor God Jan. We worden wereldkampioen, maar ik vrees dat God al lang verhuisd is naar Chili, Brazilië of Argentinië.

Ooit komt God naar Brussel, in het jaar dat de uilen spreken…