150 miljoen kilometer – zonnekijkdag 

Ver, heel ver is dat. En inderdaad, ze is ook ver, heel ver te zoeken dezer dagen. De zon, de eerste 6 maanden van het jaar hebben we ze amper gezien. Het is er ook  een beetje aan te voelen. Iedereen praat erover : t’ is geen weer.. Maar geen weer bestaat niet. Het is zoals met het normaliseringsprincipe in de Belgische gevangenissen.
Het is er wel, maar ver te zoeken. Het is er in de hotelfuncties, zoals eten en drinken, sport, TV en andere basic behoeften, maar het is er niet in fundamentele behoeften, respect, waardering, sereniteit, rust en stilte…

Weet je, in hotels kent men classificaties, sterren genoemd. Er zijn een aantal wereldtoppers die 6 sterren behalen. Welnu, wij hebben één ster.. en het is niet eens de zon. En zonder vitamientjes kan niemand overleven.