Het brandt in de gevangenissen: middeleeuwse martelingen 

We hebben het allemaal gezien op TV: brand in Merksplas, brand voor de deuren van de Waalse gevangenissen. Geen mooi beeld, maar realiteit, en het is slechts het topje van de ijsberg. Meestal gaat het over materiële levensvoorwaarden die niet aangepast zijn aan onze moderne noden. Maar mijn stelling is duidelijk. Dat is mij geen zorg, daar kan je je naar aanpassen. Veel erger zijn de geestelijke martelingen. Het totaal willekeurig en onrespektvol omgaan met mensen door het systeem. In de gevangenis wordt al je menselijke waardigheid afgenomen, en men doet ook niets om aan je herstel – rehabilitatie te werken.
Arm België, arme minister van Justitie, en maar beweren dat het budget op is… Betaal uw mensen meer, beter, en heb er meer respect voor. En vooral : stuur ze ook op bijscholing, om beter voor de gevangenen te zorgen.

Honderden miljoenen gaan naar veiligheid (het leger, bestrijden IS en andere terreur,..). Voor onze eigen veiligheid (beter functioneren gevangenissen) is er geen geld. Men kweekt alleen maar meer delicten in het huidige systeem. En wie is daarmee geholpen ? Niet de gevangene, niet zijn familie,.. niet de ganse maatschappij. Integendeel.

Beste heer Koen Geens: uw score op de ladder van goed zijn is beneden nul.. U preekt inzicht, goedheid, maar het spreekwoord ” een wolf in een schapenvacht ” kan u niet onbekend zijn. Shame on you !