Gaia in den bak, Koen Geens op tv

Michel Van den Bossche (de voorzitter van de vereniging GAIA die opkomt voor dierenrechten) zijn haren zouden recht staan. Hij zou op de barricaden springen als dieren 23/24 uur op dergelijke kleine oppervlakte zouden moeten verblijven. Zeker als ze bovendien ook nog eens “dier-onvriendelijk” behandeld worden. Wat FOD Justitie ook beweert, hoe men ook poogt iets anders voor te spiegelen: er wordt deze dagen in gevangenissen erger omgegaan met mensen dan met dieren. De dreigende terreursituatie voelen wij binnen de muren enorm. Stress en spanningen alom zorgen ervoor dat een niet-professioneel opgeleid personeel niet kan omgaan met moeilijke situaties. Iedereen wordt over dezelfde kam geschoren. We moeten deze dagen zeker geen extra gezellig sfeertje veroorzaken, dat begrijpen wij ook. Maar een beetje menselijkheid aub. Wat ons betreft zouden alle ministers beter wegblijven van de televisie en echt werken op hun bureau. Het is niet eenvoudig maar voor een bepaalde categorie mensen (al zijn het ‘maar’ gevangenen) extra spanningen veroorzaken, om ‘veiligheidsredenen’, is eens temeer geen goede wijze van aanpak. Dit zorgt alleen maar voor meer wantrouwen en stress bij het grootste deel van de gevangenen. En dit heeft zijn weerslag binnen én buiten de muren.

Beste mensen van FOD Justitie, uw detentiebeleid is archaïsch en verouderd. Een westers land, anno 2015 niet waardig. Dieronwaardig én mensonwaardig. Gelieve eerst de interne keuken op te ruimen en dan in verre landen actie te gaan voeren. Herken de eigen realiteit en pak deze aan.
“De gebeten honden” aka “de geslagen redactie”