Dag van de gevangen schrijver

Vandaag, zondag 15 november is De Dag van de gevangen schrijver.
In BOZAR in Brussel organiseert PEN Vlaanderen twee activiteiten waarmee ze de aandacht vestigen op ontelbare schrijvers, journalisten en bloggers die gevangen zitten of bedreigd worden, omdat ze gebruik maakten van het recht op vrije meningsuiting. Er is o.a. een voorleesactie met een twintigtal schrijvers. De deelnemende Nederlandstalige schrijvers zijn Annelies Verbeke, Jeroen Theunissen, Saskia De Coster, Maarten Inghels en Fikry El Azzouzi. De Franstalige deelnemers zijn Caroline Lamarche, Kenan Görgün, Rose-Marie François, Mariane Slusny en Huguette de Broqueville. Gevluchte schrijvers die in België wonen, zullen ook participeren: Abduallah Maksour (Syrië), Alhadi Agabeldour (Soedan), Majid Matrood (Irak), Hazim Kamaledin (Irak), Zuher Aljobory (Irak), Nisma Alaklouk (Palestina) en Adnan Adil (Irak).

Meer informatie vind je via deze link: http://penvlaanderen.be/15112015-de-dag-van-de-gevangen-schrijver/