IS ER NIKS GOED IN DE BAK?

Natuurlijk is er veel goed in de bak. Als je de bak als een veilig bewaarpunt bekijkt voor criminelen gaat het schitterend. Tot en met vandaag, 15 oktober 2015, ontsnapte er geen enkele gedetineerde in 2015. Hiermee werd een historisch record gebroken. Een duidelijk bewijs dat onze gevangenissen superveilig zijn. 100 op 100. Dat haal je nergens op school. En dan een bed, warmte en een dak boven je hoofd. Je hebt het allemaal, zonder dat je er ook maar één inspanning moet voor doen. En eten, deze middag at ik kroketten, steak au poivre, sla en tomaten met hierbij een overheerlijke, goed gekruide (perfect) romige tomatensoep. Om je vingers bij af te likken. En plus, er worden zelfs betalende lessen gegeven? Ja, je word betaald om lessen te volgen. En die die wil, kan zelfs werken aan 0,90 euro per uur. In Bangladesh, Pakistan, India zouden ze blij zijn.

Héwel meneer De redactie, waar klaag jij over? Is het niet goed genoeg? Er zijn er velen buiten die met heel wat minder content moeten zijn.

Inderdaad, als je spreekt over de hotelfunctie van het gevangeniswezen, is het een vijfsterren. Persoonlijk kan ik leven op water en brood, op mijn leeftijd hoeft geen wii, televisie of andere verwennerij niet meer.

Zwijg dan, zeggen ze en stop met zagen.

Vermoedelijk snappen ze het echt niet, willen ze geen empathie opbrengen of zien waar andere menselijke noden liggen zoals waardering en menselijke benadering. Ze zien en voelen het niet. De tergende pijn van het nutteloos zijn.

De redactie