Naaktfouille om verdwenen mes

FullSizeRender
Een tijdje terug verdween een mes in de keuken van Beveren (zie artikel in bijlage). Alle gedetineerden waren nog maar net bekomen van de vorige heibel. Toen speelde een directielid (VDV) de hoofdrol en werden alle gedetineerden gestraft met twee dagen opsluiting en dat ondanks dat ze er als groep weinig mee te zien hadden. Tijdens al deze tumult werd er een akkoord gesloten tussen directie en vakbond. Het akkoord was nog maar pas rond of er ontstond opnieuw paniek door het verdwijnen van het befaamde keukenmes. Opnieuw drastische regels tegenover alle gedetineerden. Twee dagen opsluiting. Alle werkers van de keuken, ongeacht de duur dat ze er werkten, ontslagen en vervangen. Tevens als straf dat ze allemaal naar de gesloten afdeling werden overgeplaatst. Vervolgens werden alle kamers uitgevlooid en werd elke gedetineerd verplicht een “naaktfouille” te ondergaan. De dag nadien herinnerde men zich plots dat het mes gebruikt was in de koelruimte om reservergoederen, verplakt in plastic, open te snijden. Het mes zou misschien wel op een schap in de koelruimte kunnen blijven liggen zijn… En inderdaad, zo bleek. De dienstdoende chef schoof alle verantwoordelijkheid van zich af en schoof alles door naar de gedetineerden.

No comment.

De redactie