Nieuwe gevangenis Beveren in brand!

Vanaf de opening ca. 1,5 jaar geleden was er altijd rook in de nieuwe gevangenis van Beveren. Hoewel er een directie aanwezig was, zogezegd met de nodige ervaring, bleek dit in de praktijk niet te kloppen. Immers, overal waar men uitgaat van het eigen gelijk loopt het verkeerd af. De directie heeft dan wel veel kwaliteiten maar zeker geen managementervaring. Zowel van het personeel als van de gedetineerden kwamen heel wat goed bedoelde signalen om het menselijker aan te pakken. Het gebrek aan positieve reactie was oorzaak van heel wat frustratie onder de gedetineerden, met de daaraan verbonden veiligheidsproblemen ten laste van de bewaking.

Toen Marnic De Munck onlangs in Beveren werd weggestuurd vertelden veel PB’ers dat 80% van het personeel weg wou uit Beveren. Vorige week werd dat op VTM gemeld als zijnde 75%. U ziet, De Munck was nog niet zo zot. Spijtig dat het juist de vakbond is die De Munck in Beveren heeft buiten gewipt. Marnic nam het eigenlijk op voor het personeel en de gedetineerden, op een eerlijke wijze. Misverstanden of onbegrip van één man deden hem eigenlijk de das om. Of hij iets in beweging kan zetten, is niet in te schatten. Feit is dat hij de vinger op de wonde legde, blijkbaar niet ten onrechte. Hopelijk zijn de ogen van de vakbond open en durven ze ook in eigen boezem kijken. Als je het mij vraagt, zal niks nog de brand kunnen blussen. Directie en de lokale vakbond zijn aan vervanging toe anders geraakt men hier nooit op het goede spoor. Het personeel is best bekwaam het geheel juist in te schatten en heeft ook een veel bredere kijk op hoe omgaan met gedetineerden. Ze worden allemaal aan de leiband gehouden. Allemaal in functie van de statistieken.

The boss (Hugo / PI Beveren)