Recht uit het hart – De Poort van Beveren

Na vele gevangenissen belandde ik uit vrije wil in ” The Port of Hell-o”, had ik maar beter geweten! Ik had wel alles van comfort, telefoon op cel, wc en douche apart op cel, maar fuck dat comfort! Ik dacht dat ik alles al gezien had op gebied van fouten in een falend gevangenissysteem maar wat had ik het mis. Een paar voorbeeldjes: als je hier in ‘t atelier werkt mag je tijdens de werkuren geen tafelbezoek ontvangen (7u per dag). Hierdoor kan je maar 4 avonden in de week zonder te reserveren bezoek krijgen, zijnde maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Eén van de drie belangrijkste contacten word je ontnomen. Bij de post mag je geen postzegels ontvangen (bij vondst = tuchtverslag). Je hebt wel 24 op 24 uur de kans om te telefoneren op cel maar het is dan goedkoper om naar de USA te bellen dan naar een nummer in Oost-Vlaanderen (?!). Op vleugel C heb ik een paar weken geleden de eerste keer gehoord dat een ganse vleugel (75 personen), door een vechtpartij met een chef, volledig op tucht gezet werd. Straf: 6 dagen geen open regime op vleugel C. Belachelijk gewoon!! Onder de “gestraften” zelfs gevangenen die braaf op cel zaten en zelfs mensen die op transfer waren die dag. Mijn mening is, als je hier niet MOET zijn – kom hier niet uit vrije wil naartoe! Ik kan zo nog vele voorbeelden aanhalen maar dan moet ik extra valium vragen 🙂

Groeten
Racy Westsider
Front Anti Beveren