Dag 3: Gainsbourg in de Tour 

Je t’aime, moi non plus ! 

Usain Bolt op wielen. Zo zou je Peter Sagan kunnen omschrijven.. een mengsel van een zigeuner ( Gainsbourg ) en een toploper ( Usain Bolt ), geeft ons Keizer Peter.
Dit zijn de woorden die ik schreef tijdens de 2e rit van de ronde… en wie won ? ” Der Kaiser ” ! De beste. In tempo non suspecto dus, ik wist van geen enkele afspraak,Vmaar ik voelde het : Peter Sagan zou bewijzen dat hij in bloedvorm zit. Groene trui, gele trui, dagwinnaar trui, de sympathieke Peter trok ze allemaal aan op één podium. Morgen zal hij het warm hebben met die 3 truien. Morgen is ondertussen vandaag, maandag. 

Dag 3 van de ronde.
We verlaten Normandië, de fruits de mer, de Calvados streek bij uitstek, we trekken richting centrum Frankrijk, vandaag is het helemaal vlak. Opnieuw de dag voor de sprinters, of weet een eenzame einzelganger ons te verrassen ? 
U weet het al, voor mij is het nog één vraagteken. Nu België niet meer met het balletje speelt, is er gelukkig de koers. Weet je, de koers is van ons, en van Peter Bolt ( Usain Sagan ). Oei, wat een lapsus..

Op naar morgen… daar komen de cols ( collekens ).