Volg Gods weg 

Dogma’s rond geloof zijn deze dagen zo moeilijk nog te begrijpen, maar het is allemaal heel eenvoudig. Ik zeg niet dat het heel eenvoudig toe te passen is, maar wel eenvoudig te begrijpen. Wie of wat God ook is…God heeft maar één opdracht, leef met de macht die Ik U gegeven heb, en dat is liefde.
Liefde voor alles wat er is op deze aarde.

Ja, we moeten af van dat verarmend ik-gedrag. We moeten duidelijk kunnen kiezen voor die ene, ware weg, met name liefde voor ons allemaal. Ben ik nu plots een grote gelovige ? Neen, niet in de zin van uiterlijkheden, maar wel in die simpele woorden : heb mekaar lief. In elke dagdagelijkse keuzebeslissing, durven kiezen voor WIJ ipv. voor IK. En besef heel goed, hoe meer je zal kiezen voor wij, hoe gelukkiger je zelf zal worden. Dan pas is het leven zinvol. Een retorische vraag voor ons allemaal, wat is die zin van het leven ? Leven voor wij, voor ons allemaal ? We kunnen daar een boek over schijven, maar het zijn maar enkele zinnen… Volg de weg van de liefde, en maak jezelf gelukkiger !