Varkens beter af dan gedetineerden

Je kon er niet naast kijken. In geuren en kleuren werd in alle media het dierenleed van een varken geschouwd. Gaia, bij monde van zijn voorzitter, Michel Van den Bosche, maakte er bijna een staatszaak van. Ei zo na dienden alle F16’s teruggeroepen uit Jordanië en minister van landsverdediging Van de Putte had zijn staf al bijeengeroepen om extra budgetten te vragen aan de ministerraad. Jaren aan een stuk wordt er in de gevangenissen gesmeekt voor een meer menselijke invulling van de detentie. Hoewel het al 10 jaar in de wet staat, slaagt men er nog steeds niet in de individuele trajectbegeleiding van iedere gevangene te realiseren en op te volgen. Er werkt (is aanwezig) veel te veel veiligheidspersoneel en veel (véél) te weinig zorgend personeel. Gevangenissen en hun beleid zijn nog steeds 150 jaar achter en niemand reageert! Het beleid niet en zelfs de media niet.

Er is maar één triest besluit: de gevangenen zijn in Vlaanderen minder waard dan een varken.

Wat is jouw mening over …..het varken en de gedetineerde?

Advertisements