🎉 1 jaar Gent 

Rond deze periode verblijf ik één jaar in de Gentse Gevangenis aan de Nieuwe Wandeling. Officiëel P.I.G. Neen, neem dit niet letterlijk op. P.I.G. staat niet voor het Engelse woord, maar voor Penitentiaire Instelling Gent, een moderne naam voor “den bak”, de gevangenis… Ja, er zijn bijna opnieuw de grote jaarlijkse Gentse Feesten, en niets is anders.  Andermaal is een jaar voorbij zonder noemenswaardige gebeurtenissen. Ik zie steeds minder in, wat de betekenis van “gevangenis” is… Behalve kapotmaken zie ik helemaal niets opbouwend… Een jaar vol met bakken frustraties nopens een systeem dat alleen de mens afbreekt. Niet alleen mentaal, maar ook fysiek. Mijn gezondheid was er nog nooit zo slecht aan toe als vandaag. Mijn suiker ongehoord laag, mijn cholesterol.. niet meer te doen, en dan mijn bloeddruk..19 en meer.. zijn geen uitzonderingen maar courante toestanden.  Een jaar lang had ik te kampen met gebrek aan slaap, lawaaihinder, beperkingen van de individuele ruimte, allemaal werkt het slopend op iemand van bijna 66 jaar… Al deze elementen samengevoegd maken dat er ongeneeslijke schade ontstaan is aan al mijn basisfuncties. Ik ben een wrak geworden, en niemand is erom bekommerd… Ik voelde me zo triestig over al dat pandanieuws, maar wat met gevangenen ?? Neen, de Gentse Feesten worden nooit meer als ooit, alleen al door al die onnodige schade die men mij heeft toegebracht.